Workshop “Klassiek in de kleuterklas”

 

 

In samenwerking met CreaLiefMuziek uit België presenteren wij de workshop

KLASSIEK IN DE KLEUTERKLAS

op Zaterdag 22 mei van 10.00 – 12.30 uur

Deze workshop is een samenwerking tussen CreaLiefMuziek en Leskwartier.

Lieve en Siebrig nemen je mee naar de wondere wereld van de “Klassieke muziek”.
Klassieke muziek is bij uitstek geschikt om veelvuldig in je klas in te zetten.
Aan deze instrumentale muziek kan je makkelijk heel veel verschillende activiteiten koppelen.

Hoe je dat doet, waar je inspiratie haalt en welke muziek je kan gebruiken daar leren wij jou alles over in deze boeiende en interactieve online workshop.

Je krijgt het beste van twee werelden. Lieve van CreaLiefMuziek heeft heel wat ervaring met muziek en kleuters. Siebrig werkt met basisschoolkinderen in Nederland en heeft het grootste deel van de lessen van muziekmethode voor het basisonderwijs van Leskwartier geschreven. Deze samenwerking zorgt voor vuurwerk. Dubbel zoveel muziek ideeën, inspiratie en kant en klare materialen om nadien zelf meteen mee in de klas aan de slag te gaan.

We tonen je een stappenplan dat je zal helpen om op een eenvoudige manier klassieke muziek in te zetten in je eigen klas. We geven je handige tips die het werken met klassieke muziek in de kleuterklas echt haalbaar zullen maken. Het wordt een boeiende en leerrijke workshop waar je zelf heel veel muziekplezier aan zal beleven en die je zal prikkelen om zelf meteen met klassieke muziek in de klas aan de slag te gaan.

Alle deelnemers krijgen na afloop toegang tot de presentatie en materialen op een speciale pagina van Leskwartier met alle tips en spel ideetjes.
We vertellen je ook welke muziek we gebruiken en waar jij deze kan vinden en hoe je zelf muziek makkelijk kunt bewerken om zelf passend materiaal te maken voor in je klas.

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail met meer info.
Inschrijven kan via de website van Crealiefmuziek: www.crealiefmuziekshop.be

We zien je graag op 22 mei!