Een gi-ga-groen sprookje

Een lesidee voor de jongere leerlingen.

Heb je groene instrumenten? Heb je ander groen materiaal waar je in de klas geluid mee kunt maken? Verzamel dit allemaal in een tas en zet het ergens zo neer dat de leerlingen het nog niet kunnen zien.

Laat eerst het volgende filmpje zien aan de leerlingen van jouw (kleuter)klas:

 

 

 

Bespreek het filmpje even na. Wat gebeurde er in het verhaaltje?

Vertel dat jij alle instrumenten van de prinses mocht lenen en dat ze allemaal in de tas zitten. Maar toen je alle instrumenten kreeg waren ze allemaal van goud. Nu je het filmpje hebt gezien vraag je je af of alle instrumenten nog wel goud zijn… Ga samen met de leerlingen op ontdekkingstocht. Wat zit er allemaal in de tas?

 

Dan gaan we natuurlijk ook nog actief muziek maken. Heb je een kikker-knuffel of een kikker handpop? Speel dan dit simpele spel: Kun je de kikker zien? Dan mag je geluid maken op je instrument. Zie je de kikker niet? Dan is je instrument ook stil.

 

Laat ook wat leerlingen de kikker omhooghouden of achter hun rug verstoppen.