Het “We-will-rock-you-kwartiertje”

Lesbeschrijving

STAMP STAMP KLAP (RUST)
STAMP STAMP KLAP (RUST)
STAMP STAMP KLAP (RUST)
STAMP STAMP KLAP (RUST)

Doe dat maar eens voor de klas en voor je het weet doen ze allemaal mee. Wellicht is er zelfs iemand die "we will, we will rock you" roept. En als dat niet het geval is mag jij dat als docent doen, de leerlingen doen vanzelf mee.

Leg eerst even uit wat de bedoeling is: Iedereen krijgt een boomwhacker. Bij de 2 stampen stampt ook iedereen (rechts, links) en bij de klap gaaf je een klap met de boomwhacker tegen je hand. Doe dit even een paar keer echter elkaar. Lukt het?

Nu gaan we het moeilijker maken: Na de klap geef je de boomwhacker op de vierde tel (dus bij RUST) aan je rechter buurman/vrouw (en je krijgt tegelijkertijd een boomwhacker van je linker buurman/vrouw die je in je linker hand aanneemt). Op de eerste tel (stamp rechtervoet) geef je de boomwhacker van je linker hand in je rechterhand en op de tweede tel (stamp linkervoet) zijn je handen in ruststand.

Is dit nog moeilijk in het begin doe het dan 3x de makkelijke variant en pas bij de 4de keer de doorgeef-actie. Blijf dit herhalen tot je denkt nu kunnen we om en om doorgeven - niet doorgeven. Tot het moment dat je denk nu geven we de boomwhackers ELKE keer door!

Gaat het helemaal goed? Laatste variant: Begin heel langzaam en bouw het tempo langzaam op.

TIP: Valt er een boomwhacker op de grond? Laat dan liggen. Krijg je geen boomwhacker? Ga vooral lekker door en geef een gewone klap, maar blijf in de cadans!