Coaching

en deskundigheidsbevordering

Sinds een paar jaar komen wij regelmatig op basisscholen om docenten te begeleiden in hun zoektocht naar tools om makkelijker leuke muzieklessen te kunnen geven.

Vanuit die behoefte zijn wij Leskwartier begonnen met als doel docenten te ontlasten met kleine hapklare brokken waarmee ze het vak muziek WEL aan durven te bieden.

Dus ook als je bang bent om je (zang)stem voor de klas te gebruiken of andere persoonlijke barrières hebt om muzieklessen te geven helpen we je graag over de drempel zodat jij jouw leerlingen toch de ervaring en het plezier van leuke muzieklessen kunt geven.

Special daarvoor hebben wij twee verschillende enthousiasmerende en laagdrempelige coaching-trajecten:

Groepscoaching:

Door middel van verschillende workshops krijgt het hele team verschillende tools en leuk lesmateriaal aangereikt die ze daarna direct en makkelijk in de klas in kunnen zetten. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

– Zingen in de klas
– Schoolinstrumenten inzetten in je les
– Boomwhackers in de klas
– Dansspel
– Drama
– Rots en water
– Sociale Spelvormen
– Energizers en cooling downers

Sommige scholen nemen een enkele workshop af, sommige ook het hele trainingsprogramma. Maar meestal maken we een trainingsprogramma op maat van 1, 2, of 3 workshops waarin steeds één of twee verschillende onderdelen aan bod komen tijdens een studiedag.

Deze workshops duren in principe 1,5 uur en kosten 297,- euro (exclusief BTW en eventuele reiskosten).

Bij alle workshops krijg je een hand-out mee. Hierin vind je een overzichtelijke samenvatting van alle oefeningen en informatie die in de workshop gegeven zijn.

Individuele coaching:

Bij de individuele coaching komt één van ons bij jou in de klas. We kijken hoe jij les geeft en helpen je met gerichte tips en tricks. Samen met jou gaan we dan kijken waar nog winst te behalen valt en hoe we je daarbij kunnen helpen. Dat kan per leerkracht erg verschillenen!

Geïnteresseerd in één van deze coachingstrajecten? Neem gerust contact met ons op.