Skip to main content

Fortnite dansjes

Lesinformatie

* Een ruimte met voldoende ruimte om te kunnen bewegen zoals een speellokaal
* Digibord of muziek en afspeel mogelijkheid

* Een gezamenlijke dans instuderen

Groep 7 (vijfde leerjaar)

Lesbeschrijving

Jullie kennen ze vast wel, de Fortnite dansjes! Eigenlijk zijn dit oude bestaande dansjes die even een nieuwe boost hebben gekregen doordat ze gedanst worden in het computerspel Fortnite. De dansjes waren een ware hit! En als iets een hit is krijg je allemaal challenges: zoals ‘real life Fortnite dances’. In de video hieronder zie je daar wat voorbeelden van:

Niet alle dansjes zijn geschikt voor in de klas! Zo moet je bijvoorbeeld oppassen met de veiligheid als leerlingen bijvoorbeeld ‘the flippin’ sexy’,  ‘the wurm’ of ‘the breaking’ willen gaan doen.

‘Take the L’ (Loser = sukkel) en ‘slow clap’ zijn misschien niet de meest respectvolle dansjes. Bespreek dit met de leerlingen.

En dan heb je ook nog dansjes zijn toch ECHT te moeilijk om door de hele klas te leren. Zoals bijvoorbeeld de ‘electric shuffle’…

In het volgende filmpje nu een ‘choreografie’ van Fortnite dansjes op het lied ‘dancing in the streets’ van David Bowie en Mick Jagger. Al kun je dit natuurlijk ook toepassen op elk ander liedje!

Tip: erg leuk om hier het schooljaar mee af te sluiten! Al dansend door de straat de zomervakantie in!