Skip to main content

Halloween met instrumenten en bodypercussie

Lesinformatie

Digibord en concentratie.
Voor de onderbouw: ritmestokjes/claves; triangels en schudeitjes.
Voor de middenbouw: ritmestokjes/claves; triangels; guiro’s (rasp); schellennraam of beat-ring en schudeitjes.

Voor alle leerjaren zit hier wel een passende meespeel-partituur bij. Voor de onder- en middenbouw met instrumenten en voor de bovenbouw met een uitdagende bodypercussie op spooky halloween-muziek.

Kleuters (4-6 jaar), Onderbouw (6-8 jaar), Middenbouw (8-10 jaar), Bovenbouw (10-12 jaar)

Lesbeschrijving

We beginnen simpel: Deel 3 soorten instrumenten uit: Triangels, schud-eitjes en ritmestokjes. Opdracht: Zie je je instrument op het scherm? Dan mag je spelen. Zie je je instrument niet meer? Stop dan met spelen! Inzetbaar bij groepen 1-8

Gaat dat al goed? Kan het dan al iets moeilijker? Hier volgen de instrumenten zich iets sneller op. Minder pauzes tussendoor… Weer inzetbaar bij groepen 1-8.

Deze partituur is al een stuk pittiger. Er komen 2 soorten instrumenten bij: Guiro’s (rasp) en/of Cabassa’s en de beat ring, of schellenraam (of belletjes). Deze partituur kun je het beste eerst oefenen door de plaatjes los te oefenen voordat je het hele filmpje afspeelt. Deze partituur kun je vanaf groep 4 proberen. Een enkele groep 3 krijgt het ook al voor elkaar!

Was dit allemaal te makkelijk? Dan hier een uitdagende bodypercussie!  Ook hier eerst even de onderdelen los oefenen. Oorspronkelijk gemaakt voor de bovenbouw, maar groep 5 krijgt dit ook al voor elkaar en een enkele groep 4 ook!

Heel veel plezier met deze partituren!

Wil je meer? Neem dan gerust een (proef)abonnement op onze online muziekmethode van Leskwartier!

Leskwartier is een online muziekmethode, opgebouwd uit koppelbare lessen van een kwartier. Deze “leskwartiertjes” vormen onderdeel van een doorlopende leerlijn en zijn makkelijk te geven. Met eigentijdse liedjes, makkelijke meespeel-partiturenen instructiefilmpjes krijg je alle kinderen enthousiast aan het zingen en musiceren!

Zelf leskwartier ervaren? Klik op onderstaande button en ontdek zelf hoe makkelijk en leuk het is om met deze methode te werken.

Veel lesplezier!